Zagreb, 26.-28.4.2013.

Kontaktov plakat

Posted by on 23.04.2012. in Kontakt, Vijesti | 0 comments

Kontaktov plakat

Bojeći se da će Daniel u svojoj biografiji biti preskroman (a ipak nam treba materijala za vijest), zamolili smo njegovu suprugu, Jagodu Ille, za subjektivno – objektivno predstavljanje:

Daniel Ille, autor plakata ovogodišnjeg Eurokona, od kad je počeo svjesno razmišljati o smislu života, univerzuma i svega ostalog, znao je da želi stvarati čuda od papira i tinte te njima danas ekvivalentnih medija i do danas se nije predomislio.
Proveo je više od deset godina u jednoj od najvećih hrvatskih reklamnih agencija oblikujući kampanje za renomirane strane tvrtke kao i za domaće firme velikog kalibra. Najdraže razdoblje rada mu je angažman u Koncertnoj direkciji Zagreb gdje je uspješno spojio svoju strast prema klasičnoj glazbi i grafičkom oblikovanju. Ljubiteljima znanstvene fantastike u Hrvata poznat je po vizualnom identitetu Projekta SF i plakatima za SFeraKone.
Za svoju kreativnost je još od studentskih dana na Grafičkom fakultetu u Zagrebu često nagrađivan, a najnovija nagrada stigla je u 2011. na natječaju INdoor kreativac.
Osim spomenute klasične glazbe pažnju će mu privući sve što ima veze s poviješću Drugog svjetskog rata, jedrenjem, morem i veeeelikim brodovima, čudima prirode, dobrom hrana, britanskim TV-serijama i bilo kakvim gadgetima. I, podrazumijeva se, znanstvena fantastika!

Plakat za 34. SFeraKon / 34. Eurocon 2012 pogledajte ovdje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>