Zagreb, 26.-28.4.2013.

KontaktKids

Posted by on 22.04.2012. in Kontakt, Program, Vijesti | 0 comments

KontaktKids

SFeraKon je tradicionalno omiljeno subotnje odredište za djecu, za koju taj dan uvijek ima zanimljivog programa. U subotu navečer, uz dodjelu nagrada SFERA odraslima, dodijeljuju se i SFERICE, nagrade pobjednicima SFerinog likovnog i literarnog natječaja za djecu i mlade, kojeg društvo SFera organizira svake godine i na koji se prijavi preko 1.000 djece. Osim nagrada sponzora pobjednici likovnog natječaja na SFeraKonu imaju i svoju prvu izložbu, dok nagrađeni radovi iz književnih kategorija budu objavljeni u SFerinom fanzinu Parsek. Popis nagrađenih za 2012. poledajte ovdje.

Hrvatski počasni gost Kontakta, Darko Macan, mališanima je poznat kao autor Borovnice, popularnog stripa iz Modre Laste. Macan će održati radionicu stripa za osnovnoškolce u nedjelju, 29. 04. od 13:15-14:30.

No ove godine SFeraKon kao Eurocon donosi i dodatni dječji program – Kontakt Kids.
Za vikend će se na Kontaktu održati niz eduktivno-likovnih radionica na SF teme . Radonice će voditi animatorica Valerija Strutinskaja, SFerina volonterka, a namijenjene su djeci od 0-12 godina.

  • Radionica Eko-eko sastoji se od izrade kostima od vreća za smeće i samoljepljivog kolaža (do 7 godina).
  • Radionica Moja najdraža bajka je interaktivna likovna radionica (do 12 godina).
  • Radionica Moj najdraži superheroj je radionica crtanja i bojanja (do 7 godina).
  • Radionica Modeliranje balona je radionica kreativnog rada s balonima (do 7 godina).

Osim likovnih radionica u subotu će se od 18:15 do 19:30 održati i glazbena radionica Music Together®.  Music Together je međunarodno priznati glazbeni program za djecu od rođenja do 8. godine. Radionicu će održati hrvatski centar za ovu vrstu rane glazbene edukacije Suzin Music Together.

Igranje igara (na ploči) važan je dio svake SF konvencije, a na Kontaktu će po prvi puta biti moguće da se i djeca upoznaju s ovom vrstom društvenih igara. Udruga „Igranje će tako cijeli vikend imati jedan stol s igrama pogodnim za mlađu i početničku dob. Primjeri tih igara su svakako: Carcassonne, Bohnanza, Coloretto, Mondo, Dixit, Alhambra, Pitchcar i Jungle Speed. (Svi opisi ovih igara nalaze se na portalu igranje.org).

Djeca mlađa od 12 godina imaju besplatan ulaz na Kontakt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>