Zagreb, 26.-28.4.2013.

…and now something completely different – SATNICA

Posted by on 23.04.2012. in Kontakt, Program, Vijesti | 0 comments

…and now something completely different – SATNICA

Trenutno najtraženija tema na Kontaktovoj stranici, službena satnica, složena je i spremna za proučavanje. I ove godine očekuje nas zanimljiv izbor predavanja, prezentacija, izložbi i zabave, a kao novitet koji do sada još nismo iskusili – kutak za čitanje (Reading Corner) & tribine (paneli). Satnicu igraonice pogledajte ovdje.

Kao posebnu temu satnice odnosno europske SF konvencije KONTAKT izdvojili bismo Kontakt Special Track – radi se o kratkom predstavljanju stranih fandoma i SF & F književnosti s neengleskog govornog područja, kako bismo se svi skupa bolje upoznali i ostvarili daljan kvalitetan kontakt i moguću suradnju. Predstavljanja i prezentacije fandoma naknadno ćemo, nakon konvencije, objaviti u elektronskom obliku i postaviti besplatno online za sve ljubitelje SF-a.

Osim tzv. Q&A-a, na kojem će se počasni gosti Tim Powers, Darko Macan, Charles Stross i Dmitri Glukhovski svečano predstaviti, očekuje nas četverodnevno druženje s gostima na raznim panelima. Međutim, posebno ističemo književnu radionicu Tima Powersa, kojom će nas uvesti u tajne pisanja: MAKING THE READER BELIVE IT! (subota, 17:00 – 18:15) te Macanovu STRIP RADIONICU ZA KLINCE (nedjelja, 13:15 – 14:30). Jedna od zasigurno najinteresantnijih tribina bit će Free On Line Fiction sa Strossom, Glukhovkim i Powersom zajedno. Glukhovski će se raspričati na tribinama: European Hard SF  E- Publishing, dok će Stross i Powers vrlo vjerojatno zauzeti suprotne strane na panelu Steampunk in Literature. Naš ovogodišnji FAN gost je Cheryl Morgan, četverostruka dobitnica nagrade Hugo i vrlo aktivna članica međunarodne SF zajednice.  Cheryl će također gostovati na panelima.

Želimo vam dobru zabavu i puno novih internacionalnih SF prijatelja!

Ne zaboravimo da su uz organizatore predavači ujedno i volonteri pa im se ovim putem svima još jednom zahvaljujemo na trudu i interesu.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>